ΕΠΙΔΟΜΑ ΕΝΟΙΚΙΟΥ 2019

Επίδομα Ενοικίου

ΕΠΙΔΟΜΑ ΕΝΟΙΚΙΟΥ 2019

Συνολικά 259.631 νοικοκυριά -δηλαδή περισσότεροι από 667.000 ωφελούμενoυς- αφορά το επίδομα ενοικίου, με συνολικό ετήσιο προϋπολογισμό 300 εκατ. ευρώ.

Το επίδομα ενοικίου είναι ένα νέο επίδομα που θα απασχολήσει ιδιαιτέρως τους φορολογούμενους το προσεχές χρονικό διάστημα αλλά και φυσικά όλους τους λογιστές.

Εισοδηματικά κριτήρια του επιδόματος ενοίκιου

Το συνολικό ετήσιο εισόδημα του μονοπρόσωπου νοικοκυριού για την ένταξη στο πρόγραμμα δεν μπορεί να υπερβαίνει τις 7.000 ευρώ, ενώ η συνολική φορολογητέα αξία της ακίνητης περιουσίας δεν μπορεί να υπερβαίνει στο σύνολό της το ποσό των 120.000 ευρώ για μονοπρόσωπο νοικοκυριό. Σε αυτή την περίπτωση το νοικοκυριό θα λαμβάνει 70 ευρώ μηνιαίως, όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Το δικαίωμα στην καταβολή του επιδόματος ισχύει από την 1η ημέρα του επόμενου μήνα από αυτόν κατά τον οποίο υποβλήθηκε η αίτηση ενώ από την ένταξη στο πρόγραμμα εξαιρούνται τα νοικοκυριά που:

  • Είναι ενταγμένα σε οποιοδήποτε άλλο πρόγραμμα επιδότησης ή κάλυψης ενοικίου.
  • Μισθώνουν μη ηλεκτροδοτούμενες κατοικίες.
  • Μισθώνουν μέρος κατοικίας.
  • Μισθώνουν ως κατοικία, ακίνητο συγγενών πρώτου βαθμού .
Επίδομα Ενοικίου σπιτιού

ΤΟ ΟΡΙΟ ΤΗΣ ΕΠΙΔΟΤΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΕΠΙΔΟΜΑ

Ένα νοικοκυριό με δύο μέλη, με συνολικό ετήσιο εισόδημα έως τις 10.500 ευρώ και όριο ακίνητης περιουσίας έως τις 135.000 ευρώ, δικαιούται να λάβει 105 ευρώ, μηνιαίως.

Το ποσό των 140 ευρώ δικαιούται να λάβει νοικοκυριό που αποτελείται από τρία μέλη, όταν το συνολικό ετήσιο εισόδημά του ανέρχεται έως τις 14.000 ευρώ και η συνολική φορολογητέα αξία της ακίνητης περιουσίας δεν υπερβαίνει το ποσό των 150.000 ευρώ.

Νοικοκυριό αποτελούμενο από τέσσερα μέλη, με συνολικό ετήσιο εισόδημα έως τις 17.500 ευρώ και ακίνητη περιουσία έως τις 165.000 ευρώ, θα λαμβάνει μηνιαία επιδότηση 175 ευρώ.

Τέλος, νοικοκυριό το οποίο αποτελείται από πέντε μέλη και άνω, με συνολικό ετήσιο εισόδημα έως τις 21.000 ευρώ και ακίνητη περιουσία έως τις 180.000 ευρώ, θα λαμβάνει 210 ευρώ, μηνιαίως.

ΠΟΤΕ ΘΑ ΑΝΟΙΞΕΙ Η ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΓΙΑ ΤΟ ΕΠΙΔΟΜΑ ΕΝΟΙΚΙΟΥ

Σύμφωνα με πληροφορίες η πλατφόρμα θα ανοίξει στις 26 Φεβρουαρίου, εκτός απροόπτου και θα μείνει ανοικτή έως τέλος Μαρτίου έτσι ώστε να καταβληθούν τα αναδρομικά των 3ων προηγούμενων μηνών.

Έπειτα η πλατφόρμα θα είναι ανοικτή αλλά θα δέχεται νέες αιτήσεις επιδότηση ενοικίου.

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να έχετε εφόσον επικοινωνήσετε με το Λογιστικό μας γραφείο